Last part - who will win?

Confessions On A Dance Floor vs. Fundamental - Del 3

En dryg vecka efter britternas fina konsert på Cirkus i Stockholm återkommer de i sällskap med Madonna till den sista delen av mitt battle. Confessions leder med tre poäng över Fundamental, nu vet vi snart hur slutställningen blir!  9. How High vs. Casanova In Hell

Madonna sjunger om framgång i svängig låt som blir lite tjatig i slutändan. Pet Shop Boys presenterar en söt ballad om Casanovas svårigheter.


Två rätt bra spår inleder och får nästan full pott båda två: 4 – 4  10. Isaac vs. Twentieth Century

Mysticism, svävande produktion, suggestiv refräng – nej det är inte Frozen jag pratar om trots att likheterna är slående – Isaac är lika fulländad som dess föregångare. Är tveksam till Neil och Chris låt som maler på i samma tempo och lämnar mig oberörd.

 

Stor skillnad mellan Madonnas episka låt och killarnas trista låt: 5-3 11. Push vs. Indefinite Leave To Remain

Jag har tröttnat en del på Madonnas låt som kan bli irriterande ibland. Ännu en finstämd ballad med personlig text från Pet Shop Boys.

 
Balladen griper mer tag än upprepningarna i danslåten: 3-4 


12. Like It Or Not vs. Integral

Sista spåret på Madonnas skiva är personligt och nedtonat och rätt trist avslutning tyvärr. Chris och Neil slår till med en skönt pampig poplåt i sann bombastisk 80-talsstil. 

 

Madonna blir stort slagen på upploppet av Pet Shop Boys sista fanfar: 3 - 5

  

Slutresultat: 50 - 48

Ja, även om Pet Shop Boys hade en starkare avslutning i kampen blev det Madonna som gick segrande ur striden. Confessions On A Dance Floor vinner – dock inte överlägset – med sina totalt 50 poäng. Fundamental kommer strax därefter och får 48 poäng, endast futtiga två poäng skiljer albumen åt!


Coad 


Ett stort grattis till Madonna och hennes Confessions On A Dance Floor!

Hon får inget pris men kan gärna skicka mig ett par konsertbiljetter som tack om hon läser min blogg.


They are back for part two

Confessions On A Dance Floor vs. Fundamental – Del 2

I dessa VM-tider kommer här del 2 i mitt battle mellan Madonnas och Pet Shop Boys senaste album. Madonna leder innan vi startar del två med ett poäng över killarna...


5. I Love New York vs. Numb
Blondiepastichen är en cool, rockig partylåt med ett skönt driv och den banala texten är härlig att sjunga med i. Neil sjunger vackert i balladen med fin text och bombastiskt arrangemang.

Det blir oavgjort när båda artister visar upp sina bästa sidor: 5-5


6. Let It Will Be vs. God Willing
Det snabba tempot fortsätter, Madonna håller hög nivå och discon känns fräsch här med. Ett pausnummer på Fundamental är ok men inget mer.

Just watch me burn! utropar fru Ritchie och klår britterna: 4-3


7. Forbidden Love vs. Luna Park
Stämningen blir mörkare men låten svänger ändå – så här ska kvällens sista hit låta om man blir dumpad och lämnad mitt på dansgolvet. Balladen om livet på Månen är ingen favorit hos mig, den är för långsam och saknar samma känsla som många andra ballader på albumet.

Jag föredrar förbjuden kärlek framför månparker: 5-3


8. Jump vs. I’m with Stupid
Total dansglädje i fyra minuter, kan hon göra bättre danslåtar än så här? Förstasingeln är klassisk Pet-pop som har stått sig i över tjugo år.

Två toppspår möter varandra och får guldpeng båda två: 5-5


Mittendelen av Confessions On A Dance Floor kanske är den starkaste på hela skivan. Madonna ökar sin ledning och har nu 35 poäng mot Pet Shop Boys 32 poäng. Det är dock inte ointagligt för de gamla poprävarna som jag ska beskåda på Cirkus nu på fredag. Då kanske de lyckas bättra på någon av de sista fyra låtarna från Fundamental. Håll utkik efter den sista avgörande delen då vi korar den slutgiltiga vinnare i detta albumbattle!


The return of the super 80’s

Confessions On A Dance Floor vs. Fundamental – Del 1

MPSB


Nu har Madonnas och Pet Shop Boys senaste skivor funnits ute ett tag. Båda 80-talsartisterna har kommit med dans/pop/synth-album, fått bra kritik för deras senaste alster och är gamla personliga favoriter. Nu tänkte jag göra ett klassiskt battle där varje låt på resp. album får möta varandra. Vi kommer sedan att få se vilket album som står sig bäst vid noggrann jämförelse. Här kommer del 1!


1. Hung Up vs. Psychological

Madonnas största hit på mången dag med klockrena Gimme! Gimme! Gimme!-samplingen står sig fortfarande rätt bra över ett halvår senare. Öppningsspåret på PSB:s skiva är mer nedtonat – nästan kyligt - och har lite svårt att greppa tag om mig.

Även om jag har hört Hung Up snart tusentals gånger är den ändå bättre än halvtrista Psychological: 4-3


2. Get Together vs. The Sodom And Gomorrah Show
Nya Madonnasingeln är en av höjdarna på skivan, en härligt intensiv danslåt med bra synthig produktion och klockren refräng. Pet Shop Boys snabbar upp tempot och får till en låt i deras klassiska popform, även här bra produktion, text och fin refräng.

Det blir nästan oavgjort när Madonna vinner knappt då två topplåtar från varje platta möts: 5-4


3. Sorry vs. I Made My Excuses And Left
Andra singeln från Confessions On A Dance Floor är redan en klassiker och en av Madonnas bästa danslåtar med skön basgång och stark melodi. Killarna levererar en stillsamt och vackert arrangerad ballad som jag inte kan bestämma mig för om jag tycker jättemycket om eller om den är småtrist.

Madonna får till en ny superlåt och vinner knappt: 5-4


4. Future Lovers vs. Minimal
En låt som varken känns nyskapande eller speciellt catchy utan bara flyter på, originalet (I Feel Love) eller Kylies Light Years är mycket roligare. Åh vad jag gillar Minimal: skön melankolisk synthpop, New Order-gitarrer och vilka stråkar! 

Retrodiscolåten blir slagen rejält av Neil och Chris briljanta poplåt: 3-5


Efter första omgången är det jämnt mellan Confessions On A Dance Floor som har 17 poäng och Fundamental med 16 poäng totalt. Vi får se hur det gå nästa gång när spår 5-8 på albumen ska battla. Kommer killarna gå förbi eller drar Madonna ifrån? Stay tuned for part two as they say!