Like A Prayer!

Så... biljetterna släpptes till konserten i Horsens imorse och vi lyckades inte få tag på några!! Vi satt framför datorn i två timmar. Två gånger lyckades vi komma fram till billetlugens sajt men sedan tog det stopp. När vi till sist kom vidare på sidan var det för sent, då var biljetterna redan slut! Vi hade samtidigt suttit i telefonkö i en och en halv timme och hört på saggig pausmusik och skön danska.

Suck. Vilket antiklimax säger jag bara. Nu har jag missat att köpa biljetter till konserten jag helst vill gå på i sommar och är lite bitter.. Men allt hopp är inte ute. Nu får vi - Pär, Daniel, Helena och jag - försöka få tag på biljetterna på något annat sätt. Läser du detta och ha någon biljett över är det bara att höra av dig! Jag kommer undersöka diverse onlineauktioner och försöka hitta biljetter på olika ställen också. Det kanske blir en dyr paketresa med hotell och allt, det är väl ok det med. 

Vi kommer inte ge upp. Följ vår kamp för att få Madonnabiljetter. Direkt. Här på Popkorn.

Get Together årets sommarhit?

Madonnas officiella hemsida meddelade igår att singel nummer 3 från senaste albumet är Get Together! Låten är en rejäl uptempo slagdänga med fantastisk refräng och bra produktion. Den är också en av "svensklåtarna" på Confessions On A Dance Floor eftersom den är skriven och producerad av Anders Bagge och Peter Åström. Lite tröst till oss svenskar då hon inte besöker oss under turnén i sommar.

65370-10Get Together
är en av mina favoritlåtar på albumet och hennes framträdande med låten på en TV-show i Paris förra året är ett av de bästa Madonna-klippen från förra året. Hon har lyckats med sommarsinglarna Express Yourself, This Used To Be My Play-ground, Beautiful Stranger och American Pie tidigare och Get Together måste självklart bli en ny sommarhit för Madonna i år. (Bilden till höger blir kanske singelomslag?).

Ibland funderar jag kring hur Madonna och hennes skivbolag samarbetar. Hur de väljer singlarna och vilka videor som skall göras t.ex. Under hennes karriär har potentiella hits inte släppts på singel av olika skäl som Impressive Instant, Amazing, I Want You m.fl. Andra gånger har man valt att inte göra någon video som med Nothing Fails och Keep It Together men en singel har man släppt ändå. Ibland har en video gjorts (I Want You, GHV2 Megamix) men ingen singel har kommit.. Jag har flera gånger förvånats över hur man har tänkt kring singel- och videosläpp och hur man ibland har gjort dundermissar med promotion etc. Jag hoppas att Madonnas skivbolag Warner inte gör några missar framöver med Confessions On A Dance Floor och dess framtida hits. Det ryktas nämligen att Get Together är sista singeln från albumet. Jag hoppas verkligen inte att det stämmer.

Stickern på albumet säger att det innehåller hitsen Hung Up, Sorry och Jump. Det brukar vara vanligt att låtarna även då kommer på singel. Jag gillar Get Together hemskt mycket men hade faktiskt sett att Jump var singel nr. 3 i maj då hon startar sin turné i USA och att Get Together släpptes i början av augusti på singel. Jump är vad jag tror en låt som passar den amerikanska marknaden bättre och funkar bra där. Det är en rakare melodi och produktion än Get Together, med klassisk stark Madonna-refräng. Nu hoppas jag iställer att Jump verkligen blir singel nr. 4 i början av hösten då den är alltför bra för att lämnas kvar på albumet. Men just nu ser vi fram emot Get Together med dess video och remixar och blir glada varje gång vi hör den på radio eller dansar till den på någon klubb eller fest. (foto: madonna.cz)

Minnen

Det fanns bara en grupp som jag lyssnade på när jag var liten och det var ABBA! Vi hade skivspelaren på andra våning och där gick skivorna varma. Jag och mina kompisar brukade stå i sofforna och sjunga med i låtarna. Ibland när jag lekte med mina tre kompisar var vi alla ABBA men oftast brukade Anna och jag vara Agnetha och Anni-Frid. Vi lyssnade på alla skivorna och Anna fick mima till Agnethas låtar eftersom hon var blond och jag fick göra Fridas. Nu tyckte jag såklart att Agnethas låtar var bättre än Fridas. Jag diggade helt enkelt SOS mer än Fernando (och gör än idag). Anna fick helt enkelt göra bättre låtar än jag. Agnetha kallades också Anna utomlands i början av ABBA:s karriär...

65370-9I veckan kom ABBA:s klassiska samling Greatest Hits på CD i speciell
30-årsjubileumsversion. Många tidiga minnen finns förknippade med den skivan. Anna hade skivan och vi brukade spela den hemma hos henne. När jag till sist hittade skivan på Tempo lyckades jag tjata till mig den av mamma och pappa. Jag kunde nu lyssna själv på alla bra låtar. Min version hade dock inte karikatyren på framsidan utan parkbänksfotot. När jag slog upp skivan var där en fin höstbild på fyra glada ABBA-medlemmar. Den var jättefin tyckte jag. Jag hade fått den amerikanska versionen av albumet, Anna hade den skandinaviska. Det stora problemet var att jag saknade en låt: Hasta Mañana! Jag hade istället med Fernando på min skiva, den låten var jag inte lika förtjust i. Jag grämde mig en hel del över detta men var ändå glad att jag hade en speciell bild i min skiva. Sedan gillade jag Atlantics skivetikett mer än Polars.

När jag nu spelar CD:n, där både Fernando och Hasta Mañana är med som tur är, kommer många minnen tillbaka. Låtarna ligger perfekt efter varandra och jag minns hur vi sjöng dem på svengelska med låtsas-mikrofoner. Jag minns också den totala glädjen i musiken och rösterna. Hur glada vi var varje gång vi lyssnade på Honey, Honey, Bang-A-Boomerang, SOS, People Need Love, Dance, He Is Your Brother och de andra favoriterna. En gång fick jag vara Agnetha och då sjöng jag både SOS  och Hasta Mañana - på perfekt svengelska! (foto: abbagerman.de)

Senaste turnénytt

Nedräkningen har börjat! Imorgon är det en vecka kvar till premiären av Confessions Tour i Los Angeles. Madonna och hennes gäng med dansare och musiker har i dagarna börjat repa på scen. Hon har lär också ha sagt att hon inte kommer att sjunga Holiday under konserten, det kommer i så fall bli första gången hon inte gör låten på en turné. Jag kan inte säga att jag kommer att sakna låten. På förra turnén var jag inte så road av låten faktiskt. Madonna är trött på att sjunga låten och vill göra andra låtar. Bra säger jag!

Biljettsläppet till konserten i Horsens som jag och mina vänner ska gå på har skjutits fram en vecka. På lördag skulle jag ha suttit framför datorn på morgonen och bokat ett gäng biljetter för några tusen. Nu verkar billetlugen ha tekniska problem och inte förrän nästa lördag kan jag och resten kasta oss över de 85.000 biljetterna...

Confessions Tour sägs annars kunna bli den mest inkomstbringande för en kvinnlig artist någonsin. Inte konstigt när biljettpriserna är skyhöga och Madonna säljer ut extrakonserter på löpande band. Hon ska spela sju gånger (!) i London, fyra gånger i New York och Paris t.ex. Hon är nu uppe i 47 konserter, lika många som hennes år på nacken.

COADJag har också läst en bra artikel på New York Daily News hemsida där deras popmusik-kritiker Jim Farber har skrivit varför Madonna fortfarande säljer konsertbiljetter lika snabbt som dietpiller på en Lindsay Lohan look-a-like-tävling. Han menar att vi fortfarande gillar hennes musik, hennes turnéer rockar (fett - som Carola skulle ha sagt) och att hon faktiskt kan sjunga nu för tiden också. Självklart håller jag och alla andra som har sett henne live med honom.

Sedan skriver Jim att ingen artist har gjort fler bra dansskivor än Madonna de senaste 20 åren förutom - Pet Shop Boys. Hm, där vet jag inte riktigt om jag håller med honom. Snart kommer killarnas nya skiva och då får det bli ett battle mellan M och PSB. Vilken skiva är den bästa dansplattan? Sedan får de battla över bästa konserten också tror jag. Det kan bli en rysare... (foto: madonna.cz)

PSB önskelista

Det är inte bara Madonna som ska ut och turnéra i sommar, även Neil och Chris  i Pet Shop Boys kommer ge sig ut och spela. Mina kompisar och jag ska se dem på Cirkus den 16 juni. Första gången jag såg dem var på Vattenfestivalen i Stockholm sommaren 1997. Det var sen augustikväll och de gjorde en fantastisk konsert på en timme vid vattnet. De spelade alla gamla hits och gjorde även den då nya singeln Somewhere. Jag minns att jag och mina kompisar var fascinerade av en av körsångerskorna som såg muskulös ut. Hon blev mer och mer avklädd under konsertens gång. Det skulle visa sig i slutet av konserten att hon var en han...

När det nu är exakt två månader kvar till konserten på Cirkus börjar jag mer och mer komma i skönt Pet Shop Boys-humör. Trots att det inte är höst. Det kommer bli mycket PSB i stereon framöver. Jag har gjort en lista också över vilka låtar jag vill att Pet Shop Boys ska spela i juni:

Can You Forgive Her?
Left To My Own Devices
I Don't Know What You Want But I Can't Give It Anymore
65370-6Rent
Home And Dry
Being Boring
Suburbia
Shameless
Domino Dancing
To Face The Truth
Se A Vida É
Closer To Heaven
A Different Point Of View
Bet She's Not Your Girlfriend
I'm Not Scared
Always On My Mind
Up Against It
Heart
Go West
You Only Tell Me You Love Me When You're Drunk

Många bra låtar och flera av dem är 15-20 år gamla men de håller ännu! Killarna kommer säkert spela en hel del från senaste albument Fundamental som kommer snart också. Första singeln I'm With Stupid växer för varje lyssning tycker jag. I videon som man kan se på Pet Shop Boys hemsida gör killarna i finfina Little Britain rollerna som Neil och Chris. Kan det bli bättre. (foto: nostalgiacentral.com)


Sex, anyone?

Låten börjar med ett tidstypiskt knaster från en vinylplatta. Sedan kommer den tunga, nästan hypnotiska basgången in. Trummaskinen läggs på och sedan gitarrerna. Det är självklart introt på Erotica som jag pratar om. Första singeln från skivan med samma namn var en stor hit för drygt 13 år sedan. Låten ryktas vara med på Madonnas turné i sommar.

Jag var tonåring när Erotica kom och bodde fortfarande hemma. Jag minns att jag inte fick något grepp om låten när jag hörde den i början. Jag hade svårt att hålla jämna steg med Madonnas kärriär och varje ny singel var en överraskning. This Used To Be My Playground hade varit en favorit samma sommar. En sentimental ballad som jag fortfarande tycker mycket om. Men vad nu? Rader som: "I'll give you love, I hit you like a truck" och allt stönande ovanpå det! Nu fick jag sänka stereon igen när jag lyssnade på låten, precis som när jag vågade spela Justify My Love. Suck.

eroticaJag fick sedan albumet i födelsedagspresent. Pappa hade köpt skivan med det tåsugande fodralet på resa i Danmark. Jag undrade alltid vad expediten tyckte när pappa köpte den. Min pappa var ju ingen snuskgubbe! Albumet lyssnade jag ofta på, det svänger på sina ställen lika mycket som Confessions On A Dance Floor. Erotica-plattan är dock en mörkare historia än det senaste albumet. Flera av låtarna började jag tycka om och även titelspåret blev en favorit till sist. Erotica är framför allt en skön danslåt, lite väl knasig text kanske, som jag hoppas mycket på att få dansa till i sommar.

Det var längesedan Madonna sjöng Erotica eller systerlåten Justify My Love  live. Turnén hette då The Girlie Show och Madonnas karriär hade nått en lägstanivå, mycket på grund av Sex-boken och Erotica-plattan. Hon fick ta mycket stryk under ett par år och frågorna kring Sex-eran kommer ofta upp på hennes intervjuer. När hon nu har medvind igen vågar hon antagligen sjunga Erotica utan att behöva tänka på allt sex-snack. Nu är Madonna en lady med make och två väluppfostrade barn. Hon är ingen bad girl som dejtar Dennis Rodman och liftar naken. Det ryktas dessutom att hon ska sjunga Like A Virgin i sommar. Vi får se hur det kommer att gå. Jag tror att Madonna kommer att lyckas få till lite medelåldersstön som bara hon kan. (foto: madonna.cz)

Hits! Hits! Hits!

Hur gör man med alla gamla slagdängor när man ska ut på turné? Madonna har haft hits i över tjugo år nu. Listan över hennes hitsinglar är väldigt lång vid det här laget och hon kan välja mellan över 60 singlar och massor av albumspår inför sommarens turné.

Madonna lär har sagt att hon ofta föredrar remixversionerna av hennes gamla låtar framför originalen. Inför varje turné hottar hon upp olika gamla låtar för att ge publiken något nytt ljud eller en ny version. Jag tycker hon gör helt rätt i att ändra låtarna och klä dem i nya förpackningar. Hur roligt är det att gå på en konsert och höra låtar som låter precis som på skivan? Ok, en bra låt är en bra låt är en bra låt osv. Men jag vill ju som publik känna att artisten arbetar med sitt material och inte kopierar sig själv. Man kan dock inte som artist ändra för mycket i sina låtar, fansen måste gilla det dem hör. Jag tycker alltid det är spännande att gå på en Madonna-konsert och inte riktigt veta vad jag kommer att få höra. Hennes balladversion av Deeper And Deeper på den senaste turnén är ett exempel på hur Madonna gör om sina låtar. En av mina favorit danslåtar blev en melankolisk och enkel ballad. Den allvarsamma texten blev naknare på samma gång och jag tog till mig och uppskattade låten på ett nytt sätt.

I år verkar Madonna enligt rykterna fundera över ett hitsmedley. Det var ett tag sedan hon gjorde något liknande på scen. Eftersom vi ska dansa tillsammans passar ett medley bra in i konceptet tycker jag. Låtarna på senaste albumet är ju också ihopmixade. Jag ser framför mig ett långt avslutande medley på årets turné med många gamla godingar som: Music, Express Yourself, Nothing Really Matters, Into The Groove, Erotica, Holiday, Vogue, Causing A Commotion, Open Your Heart, Dress You Up och Hollywood! Jag tänker mig konfettiregn, hela ensemblen på catwalken, publiken får sjunga med, glada bilder på videoskärmarna. Medleyt är sedan ihopmixat med nästa låt och klockan börjar ticka direkt. Sista låten Hung Up kommer då i en svängig, tung version om jag får önska. Efter låtens slut vill vi i publiken bara ha mer men då är det hela över igen. Jag är för ett medley i sommar. "I want More!" som Madonna sjöng en gång i tiden..

Little Denmark

Ja, vad ska man säga. Igår kablades pressmeddelandet ut om Madonnas världsturné Confessions Tour. Idag surar kvällspressen över att Madonna inte kommer till Sverige - igen. Det var 16 år senast! Ullevi är för litet (va?) och Stockholms Stadion ska vi inte prata om. Nej Madonna satsar på Horsens i vårt lilla grannland Danmark istället. Hm, Horsens. Var ligger det nu igen? Det är en halvstor stad en bit nedanför näsan på Jylland. Det är dit jag tänker ta mina kompisar och bege mig i sommar.

När man är medlem i ICON, Madonnas fanclub, får man köpa 2 st. biljetter till varje konsert före alla "vanliga" fans. Det är helt ok. Men vad kostar biljetterna? Drygt £160, det är över 2.200 kr! Jag har kollat upp platserna på Wembley Stadium i London och hälften av platserna ligger på £160/st. Biljetterna till förra turnén köpte jag på Ebay och de kostade drygt 1.000 kr/st. Någonstans där går min gräns för vad jag vill lägga ut på en konsertbiljett även om det är Madonna vi pratar om.

Nej Horsens får det bli. Jag brukar kalla Danmark för mitt andra hemland. När jag var liten var vi på Fårup Sommerland varje vår och det var bland det bästa jag visste. Jag drömde om att ha ett sommarhus på danska västkusten med en massa klitter till grannar. Idag funderar jag ibland på att flytta till Köpenham. Bo i en sliten asdyr lägenhet utan toalett. Finns det verkligen utedass fortfarande eller är det en myt?

Danmark är dejligt. I augusti kommer Madonna dit för första gången. 85.000 människor kommer hoppa och sjunga i regnet - för visst kommer det att regna just DEN kvällen. Konserten blir till en hel bilkryss med Tuborg, biksemad och gamla Laban i högtalarna. Och konsertbiljetterna i Danmark kostar bara runt 1.000 kr. Någon som vill hänga på?

Robbie + Rufus = ?

Det slog mig just att om Robbie Williams och Rufus Wainwright skulle kunna skaffa barn skulle de tillsammans få en Will Young! Han är homopopsnöret som vann brittiska Idol för några år sedan men som aldrig riktigt har lyckats slå i Sverige. Tre album har han släppt och snart kommer tredje singeln Who Am I från senaste albumet. 

Who Am I är en mjuk Robbieballad och hans leende i videon är närmast en exakt kopia av hunkens. Han har också samma blick som Robbie, Wills är dock mer oskuldsfull - nästan barnslig - än Robbies våta ögon. Jag tror att Robbie ser Will som en liten lillebror. Han ser att Will inte riktigt har vuxit till sig ännu, killen är bara 27 år och fnissar väldigt ofta. Men han kan nog se sig själv också i Will. Han ser osäkerheten och viljan att köra sitt eget race. Will har också sneglat mot Sinatragenren likt storebrorsan, han sjöng Sinatras All The Thing You Are i sin skådespelardebut förra året. Robbies påstådda homosexualitet väger ganska lätt i sammanhanget.

Rufus då? Vad har Will fått från honom? Rufus är en minidiva med hjärtat utanför bröstet. Han har hunnit med det mesta i drog och sexväg enligt honom själv, precis som Robbie. Rufus är utsvävande och stolt amerikansk indiehomo. Will försöker bli mer Rufus så gott det går. Jag ser hur han fightas med det stela skivbolagsfolket som vill att han ska fortsätta vara glad kommersiell och inte inåtvänd intellektuell. Men Will vill ju visa att han också har koll. WillHan vill ju vara en del av den intellektuella gaymusikscenen som pappa Rufus och farbröderna i Hidden Cameras. Will har också fått Rufus mer smala kropp och sinne för humor har jag minsann noterat.

Hur kommer det gå för lilla Will undrar jag. Nya låten är bland det bästa han gjort men är det tillräckligt? Endast framtiden kan utvisa detta. Tänk om Will fick vara litet förband eller förartist till Robbie på Ullevi i sommar. Det vore snällt av Robbie i så fall. Då skulle han visa hur stolt han är över sin lillebror! Wills karriär kanske skulle ta fart här i Svenssonland till sist. Jag skulle tycka det vore fint att se Will i juli. Men mitt hjärta hade klappat ännu högre om Rufus kikade fram. (se Wills nya video med fyra välbekanta svenska ansikten på:
www.will-youngonline.com/cinema/) (foto: willyoung.org)

Confessions Tour ska den heta!

Här är den första bilden på konsertpostern! På måndag kommer det officiella pressmeddelandet och all information om Madonnas sommarturné Confessions Tour. I helgen har dock posters satts upp runt om i New York och hela turnén börjar nu kännas mer på riktigt. Biljetterna släpps måndag 10 april. Brittiska The Sun har presenterat en lång låtlista och beskrivit vilka olika teman som kommer att dominera konserten. Jag kommer att skriva mer om låtarna framöver men det är allt mer tydligt att Madonna vill fokusera på dans och partylåtar från hela hennes karriär. Idag tänkte jag istället skriva om mina förhoppningar på hennes Confessions Tour.

Poster

När Madonna dök upp första gången för 24 år sedan med Everybody sjöng hon: ”come on dance and sing”. Ett par år senare kom favoriten Into The Groove med raderna ”only when I’m dancing can I feel this free”. Otaliga danshits har kommit sedan dess: Express Yourself, Vogue, Deeper And Deeper, Ray Of Light, Music och nu senast Hung Up. Hela tiden har dans, glädje och självförtroende funnits som grundteman i många av Madonnas låtar. Nu när Madonna vill ut på en stor discoturné hoppas jag verkligen att hon själv vill dansa med oss. Vi i publiken kommer att sjunga, skrika, hoppa och göra våra egna fejkmoves som vanligt. Jag vill bara att hon ska ha riktigt kul med oss från scen också.

Mitt i all glädje vill Madonna alltid säga något med sina konserter. Drowned World Tour var stundtals en ganska dyster historia med många svarta drag. Re-invention Tour innehöll starka scener från Irak-kriget och allmän Bush-kritik. När de stunderna har kommit i hennes konserter har jag ibland blivit känslomässigt berörd, oftast har jag tagit till mig hennes budskap. Problemet för mig är dock att jag inte alltid har hunnit ställa om mig och kunnat släppa loss i nästa låt. Hon vill ju så mycket på samma gång! Om jag fick bestämma skulle jag vilja att Madonna denna gång satsar fullt ut på musiken och glädjen. Då kan jag slappna av, få direktkontakt till henne, och njuta fullt ut av alla låtarna. Hon kommer att spela många låtar från senaste Confessions On A Dance Floor och det är en trygghet i sig. Då vet jag att konserten kommer att bli en enda stor fest. (foto: madonnalicious.com)