Årets album - Dans

Snart är 2007 slut och det börjar kännas dags att summera och se tillbaka lite över året. Jag tänkte skriva kort om mina favoritskivor som har kommit under året. Jag har hittat på några kategorier som jag samlar skivorna under. Här följer första kategorin!
 
ÅRETS DANSALBUM

Roísín M

1. OVERPOWERED - Róisín Murphy
Molokos fd. sångerska släppte under hösten ut årets dansalbum. Inte nog med att årets bästa danssingel Let Me Know finns med på skivan, hon lyckades göra ett varierande och skönt dansalbum som både går att lyssna på hemma och dansa loss till. De tretton låtarna på Overpowered är fyllda av sköna melodier, coola ljud och beats och inte minst Rósíns raspiga röst som alltid känns rätt. Hela skivan är välproducerad och nyss nämnda Let Me Know når ett fantastiskt skönt klimax som sprudlar av ljud och rytm. Under hösten åkte hon ut på turné också men jag missade henne i Köpenhamn, hon var riktigt grym har jag hört. I vår spelar hon i Storbritannien och det vore kul att åkt dit och få uppleva henne live.
Rósín gör den finaste dansmusiken just nu.
Bästa låtar: Let Me KnowYou Know Me Better, Movie Star
2. X - Kylie Minogue
Hela världens popprinsessa släppte X för några veckor sedan och albumet visade sig hålla dansmåttet denna gång. Därför hittar vi X på andra plats över årets dansalbum. Kylies förra skiva Body Language var för småputtrigt för att falla mig i smaken. Låtarna på hennes nya album sticker ut och är mycket piggare, kantigare och känns större på något sätt. Hon har knåpat ihop en mängd sköna danslåtar tillsammans med olika låtskrivare och producenter: bland annat Calvin Harris, Cathy Dennis och svenska Bloodshy & Avant. Första singeln 2 Hearts är en mer rak poplåt men vänta med att ta på er dansskorna till de kommande singlarna (missa inte fantastiskt sköna The One) eller varför inte upptäcka X redan nu? Globen kommer att koka i juni nästa år.
Bästa låtar: The One, Wow, In My Arms3. I CREATED DISCO - Calvin Harris
Redan nämnda Calvin Harris har haft ett framgångsrikt år 2007. Han släppte sitt debutalbum under sommaren och har fortsatt att skriva låtar, producera och har redan skapat sig ett namn inom den brittiska dansmusikscenen. I Created Disco låter mycket 80-tal: det är syntigt, brittiskt och catchy. Robbie borde vara rätt avundsjuk på Calvin eftersom I Created Disco är klart bättre än Rudebox. Acceptable In The 80's är perfekt.
Bästa låtar: Acceptable In The 80's, Vegas, Merrymaking At My PlaceHedersomnämnande till:
Therese
- vår svenska dansdiva som har släppt tre av årets bästa svenska låtar: The Arrival, Feelin' Me och
If Only You. Kommer albumet vi har väntat på under 2008?
David Guetta - många bra låtar på Pop Life. Men det mesta låter likadant enligt min menig dock.
Britney Spears - Gimme More är fin. Hon hittade stilen på första singeln och på några låtar till på Blackout.


Stay tuned för fler kategorier de närmaste veckorna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback