There's always a first time

För åtta år sedan kom Ray Of Light, ett av Madonnas främsta album. Tiden går väldigt fort. När Madonna åkte ut på sin första turné efter albumet valde hon att öppna med första spåret på albumet: Drowned World/Substitute For Love . Hon döpte till och med hela turnén till The Drowned World Tour. Ett medvetet val för att beskriva tillståndet i världen.

Drowned WorldJag var på plats i Paris sommaren 2001 med mina kompisar och vi skulle se Madonna live för första gången. Hon hade inget förband, ingen förinspelad musik före showen. Det var hett ute. Vi hade fått specialdesignade vattenflaskor som vi drack ur samtidigt som vi stod och tittade på all merchandise. Plötsligt släcktes ljuset i arenan och publikens jubel steg. Jag minns paniken vi fick och hur vi rusade in i publikhavet. Det blåa ljuset tändes sakta upp i lokalen medan jag trängde mig fram. Sedan kom Madonna in till tonerna av Drowned World. Vi var i hennes grepp.

Känslan man får när man går på en bra konsert är väldigt speciell. När allt stämmer tömmer jag mig totalt på allt oväsentligt. Jag öppnar mig helt för musiken. Vilken fantastisk känsla det är! Livet får en annan, bättre dimension nästan. Kvällen i Paris blev närmast magisk. Vi var helt knäckta efteråt. Vi gick till en krog jämte arenan och drack och pratade och länge om konserten innan vi tog Metron hem genom natten. 

Det är därför jag blir så barnsligt glad när jag läser att  Drowned World/Substitute For Love repeteras inför årets turné. En av Madonnas allra bästa ballader i mitt tycke med personlig text och mycket speciell uppbyggnad. Jag kommer njuta och minnas på samma gång. (foto: madonna.cz)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback