Horsens, here I come!

Tänk, det blev ett par månader där jag våndades och trodde inte att jag ska skulle komma iväg. Men nu har vi äntligen fått tag på biljetter och åker iväg torsdagen den 24 augusti! Det är en månad och en dag kvar. Biljetten blev svindyr minst sagt men vad är pengar jämfört med en totalupplevelse tillsammans med 80.000 galna Madonnafans?

Jag var på Ullevi i början av juli och såg Robbie Williams showa loss. Det var första Ullevikonserten jag har varit på och vilken kväll det blev! Även om killen var ledsen över Englands förlust i VM gav han allt och vi gillade det mesta. Robbiekvällen fick mig att definitivt bestämma mig att lägga ett par slantar på en Madonnabiljett. Det kan ju inte bli sämre eller hur? Vi var cirka 56.000 själar där på Ullevi. Hur känns det då när vi står under den danska himlen ett par tiotusentals människor till? Jag kan inte riktigt föreställa mig och kommer antagligen inte kunna greppa det hela när jag är på plats heller.

Så vad har annars hänt? Fantastiska Get Together blev ingen sommarhit precis. Den kom och vände på Tracks innan sommaruppehållet. Hon lyckades få en topp 20 hit på singellistan i slutet av juni men vem bryr sig om den listan längre? På downloadlistan var hon nowhere to be seen. Nej i sommar är det superlåten Boten Anna som alla svennar ska dansa, hångla, supa och spy till verkar det som. Är jag förvånad? Nej.

Vi blickar istället framåt tycker jag. Get Together har faktiskt inte släppts ännu i England utan kommer ut imorgon måndag. Madonna avslutar den nordamerikanska delen av sin turné och kommer till Europa snart. Konserter i Cardiff och London väntar. Skivbolaget är sluga och har väntat med singelsläppet i en månad för att tajma in det med hennes konserter på de brittiska öarna. Hon kommer inte få en ny singeletta men topp 5 kan vi nog räkna med.

Nästa singel blir Jump runt september som hennes amerikanska skivbolag hoppas mycket på. Madonna spelas knappast längre i amerikansk radio till skivbolagsdirektörernas och fansens förtret. Hon är för lite hip-hop och 80-tal. Hon är dessutom för gammal verkar det som. Jump är en enkel danslåt jämfört med både Sorry och Get Together. Den är samtidigt med i soundtracket till The devli wears Prada som gick upp för ett par veckor sedan. Alltid något att komma med. Jag är glad att den också får en chans och förhoppningsvis går den bättre än Get Together.

Behöver hon någon mer hit då? Svaret är självklart nej. Men det är ändå roligt när artister som man gillar spelas och favoritlåtar får den framgång de förtjänar. Upptäck last.fm, registrera dig och lär känna nya musikstilar, låtar och vänner. Där finns det fler artister än Madonna att digga till. Jag tänkte tipsa om några som är väl värda att lyssna på:

Neil Hannons
The Divine Comedy, nytt album ute med fint arrangerade poplåtar.
Josh Rouse, senaste albumet svalkar och inspirerar i sommarvärmen.
Steely Dan, på tal om cool musik.
Saint Etienne, förra årets fina album håller fortfarande. Hyllningstext kommer säkert framöver...

Hettan och sommaren fortsätter. När vänder det? Lightning could strike twice...

(foto: lesinrocks.com)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Lyckos dig som har Madonna-biljetter! Och jag är övertygad om att Jump kommer bli en riktig hit, det känns som det.

Robbie - han var helt grym på Ullevi!!!

2006-07-25 @ 19:45:21
Postat av: Linda

Grattis till biljetterna! For min del ar det mindre an 3 veckor kvar till jag ska se drottningen pa Amsterdam Arena! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback